tisdag 30 juni 2009

Stekare!

Dessa två herrar plåtades idag vid lunchtid vid Borås största badplats. Livet som proffscyklist består som sagt inte bara av branta uppförsbackar och powerbars, det finns annat oxå. Bilden tog ungefär 5 sekunder att plåta. Under denna tid hörde jag ca 7 barn fråga sina mödrar; - Mamma Mamma, varför ser dom så konstiga ut?
PS imorgon är det afterbike på protour, trevligt som rackarn.

måndag 29 juni 2009

Bilder från SM

foto:Greven
Vi var i god tid på plats så att vi kunde skriva fina hejja ramsor på vägen. På bilden syns Ola, Johan och undertecknad.

Greven är inte bara snygg med cykeltröja på, han har oxå en hej dundrande snygg överkropp som han sprang runt och flexade i värmen.
Tack Gustaf för att vi fick låna dina kritor, du är en pärla.

Greven hade högläsning hela vägen i bilen gällande olika grävskopor, traktorer och här hans favorit förare med tillhörande bil.

En bild säger mer än tusen ord.


På vägen hem stannade vi och badade och det var helt underbart, Gustaf var en riktigt fisk i vattnet.


Bokcirkel


Sommartider innebär bokcirkeltider. Team Solde drar igång sin bokcirkel idag och första boken ut är Marilyn Mansons biografi "Den långa vägen ut ur helvetet" som är skriven tillsammans med Neil Strauss. När alla cyklister har läst boken kommer man att kunna diskutera intressanta aspekter från boken antingen i klubblokalen eller här på bloggen. God läsning!

Spurt nummer 2 struken


Sekreteriatet har beslutet sig för att STRYKA spurt nummer två på Onsdagsspurten. Anledningen är att vi anser att spurten är för osäker för allas säkerhet. Skulle vi möta en bil precis vid krönet är vi rökta. Vi får åka och mysa istället på den sträckan och prata gamla cykelminnen.

Fotografering

Mr Pelton och Henke lät meddela i onsdags att de lag som vill bli fotograferade kan hänga på St Knut på onsdag från 19:00. På onsdag är Johan borta och då blir det jag som tar hand om protokollet för första gången. Jag är inte känd för att ha koll på poäng men det ska nog lösa sig med lite hjälp från Delavega och övriga. Fler bilder från i onsdags finns här.

Semester=Protour

En veckas semester lägger man självklart i Borås så man få uppleva moderskeppet Protour på onsdag. Gör lite ont att lämna Onsdagsspurten, men det bli riktigt spännade att se hur det går till uppe i cykelhuvudstaden. Ses på Onsdag.

söndag 28 juni 2009

Olle Huldt i Turkiet...på cykel

Det damp ner ett mejl från Olle för någon vecka sedan. Såhär löd det. Olle, bilden funkade inte som du bifogade, fick inte upp den på min computer. Prova att skicka den igen.

Hej folk.
Mallorca kan kamma sig. Eller kanske inte, vad vet jag, har ju ınte varıt dar.
Vad jag vet at att Trukıet ar helt fantastıskt att cykla ı.

Jag och mın kare van Ben, vars resa jag lıftade med pa en bıt (se www.bıkeben.com for cykeltur mellan Ungern och Kambodja), gjorde en dalıg start Istanbul po tısdagen.

Mın ena packvaska kom ınte fram med flyget och var sparlost forsvunnen sa jag hade ınforskaffat nya cykelbyxor och handksar o lıte annat smaskrafs. Extraslang saknades och eftersom det ınte fınns cyklar ı Istanbul fınn det heller ınga cykelaffarer (bara 15 mıllıoner ju!) och saledes ınga slangar heller.
Var resa startade med att jag cyklade med en plastpase med mat och lıggunderlag po packethallaren ... ınte dırekt proffsıgt. Trıllade av och kandes allmant kasst. Sen satt punkan dar efter ynka 5 km varpo slangbyte med bens slang ınleddes. Men tro fan att mına profılfalgar ınte koper hans slang .. ok ... laga mın egen. Efter ytterlıggare 1 kılometer strular Bens kedja. Okok, klıpper en lank efter lıte strul men mıtt ı arbetet ınses det att Bens oumbarlıga letherman ınte ar med.

Vı vander.
Val hemma och trostlost samtal tıll flygplaten ger beskedet att mın vaska anlant fran Kopenhamn. Succe. Jag har nu slangar, packutrymme, solglasogon, kamera, klader, hygıen, osv osv. Sa gott.

Dagen efter bar det av ıgen. Av upp. Och ner. Och upp. Tokıgt. Forsta dagen blev po 11 mıl dar 7 tımmar tıllbrıngades ı sadeln. Vı cyklade ıkapp tva tyskar med proffsgps som bekraftade backhojderna tıll mellan 100 och 250 meter. Fran noll. Upp och ner for lotta po asen... hela dan. Men sa gott!
Natten tıllbrıngades po svarta havets strand tıll ljudet av vagor och snokandes vıldhundar.

Dagen efter = backar.
Dagen darefter = platt mark vıd havet.
Dagen efter den = SUCCE. Cyklade upp ı bergen efter besok ın ı staden Ereglıe och dar vantade det helt utan konkurrens mest trevlıga folk jag nagonsın stott po po oss. Sakta passerandes en fın lıten slıten bergsby slanger folk upp sıtt fonster och skrıker CHAI (te) och vınkar nastan aggressıvt ın oss for att sıtta ner och samtala (bılder, pek, skratt (skrattar man bara loser sıg allt ı varlden), och nagra val valda ıhopkommna turkıska ord, och lıte klassıska gester).
Denna dag drıcker vı nog te mınst varje tımme och strackan blır ınte sa lang, men rackarns vad fınt. Natten tıllbrıngas po en lıten gard dar den starka, ı alla bemarkelse, bondmoran tvıngat ın oss ı sıtt hem (mannen och sonen har ınget att saga tıll om efter att vı rackt fram var fardıgskrıvna lapp dar det star 'far vı campa po er grasmatta...').
Jag har nu passerat mıtt mal Ankara och kommer forsatta osterut upp ı bergen ııgen och kora tılls jag maste ta en buss tıllbaka tıll Ankara och flyget hem ... men attans vılken fın cyklıng. Den kommer jag sakna.

SM


Representanter från Team Solde var uppe i Götene-Kinnekulle idag och kollade cykel SM. Var en galet tuff bana och att det var 32 grader varmt gjorde den inte mindre tuff. Vi gjorde allt vi kunde för att heja fram Åbom, Agent-Ove och hela Team Glasrikes resan. Det räckte inte hela vägen till pallen, men det var grymt inspirerande att se de stora pojkarna attakera backarna.Vi har en lite kvar att jobba på för att komma upp till deras nivå.
Markus Ljungqvist i Saxo-Bank uniformen drog det längsta stråt efter en riktigt spännande upplösning tillsammans med Fredrik Ericsson från Capinordic. Team Glasrikes resan knep en 6 plats genom Håkan Nilsson. Riktigt trevlig dag och nu blir man riktigt sugen att ut och cykla.
Det kommer ett rejält bildkollage inom kort!

lördag 27 juni 2009

Efterlysning


Är det någon som har sett Jens Brine idag?
Han sågs senast 01.43 i full cykelmundering med hjälmen bakofram på en stor hamburgerkedja vid Värnhemstorget.
Teamet har upprepade gånger försökt nå Jens idag utan framgång.
Om någon sett honom vänligen lägg en kommentar.

vind och drink


Idag var det ingen lek, håll i hatten vad det blåste. På väg ut till Dalby var det rak motvind och det var lillklingan hela vägen för min del. Tack och lov blev vi omkörda av en vespa som vi attackerade direkt och paceade på hela vägen dit. Jag tror att föraren var ryttare och hon hade en jättefin rosa vespa.

Vissa tar en enkel espresso och andra tar en drink under rundan. Schmunken och Thomas köpte grymma kaffedrinkar i Dalby. Schmunken hade dundermedicin i sin drink och tog nästan alla spurter på vägen hem.

män gör saker tillsammans

Blixten har under en längre tid känt oro för att raka benen. Oro är inget som är bra för själen utan vi valde då att gemensamt plocka bort blixtens klump i magen och tillsammans rakade vi hans ben. Det blev en fin stund tillsammans och Blixten är gladare än någonsin.

söndagsrullning


Det blir ett gäng som kommer att attackera Aldo på söndag. Rullningen startar klockan 10.30 från rondellen. För er som inte vet vad rondellen är så finns det en beskrivning till höger här på sidan.

fredag 26 juni 2009

Kexchokladspons från Britt


Det var inte bara pleasure and biking i Dalarna. Business as usual och teamet knöt ett kexchokladkontrakt med Britt. Britt gillar kexchoklad. Britt gillar kexchoklad så pass mycket att hon ville sponsra teamet med 100st kexiga bitar. Jag har lådan här hemma och har tyvärr blivit tvungen att kvalitetskontrollera ca 4 st. De höll kvaliteten. Fördelning sker vid överenskommet tillfälle i klubblokalen.

Lagfotot från i onsdags


Foto: Mr Pelton

torsdag 25 juni 2009

utökat


team solde drog ifrån i lagtävlingen igår, detta trots att vare sig Blixten eller Coach var med.

Robban

Läste på protour.se att Robban B var på besök igår på touren, då gick det glädjekårar genom kroppen. underbart Robban!

ben


team solde älskar ben och vi kryper inte under stolen med att vi älskar våra egna ben.


After bike igen.

After bike är fint, det är så skönt att få prata av sig lixom direkt efter rundan. Jag tror oxå stenhårt på att kombinera cykel med något annat såsom cykel - kaffe, cykel - bar, cykel - fika, cykel - etc etc ja den lista kan och ska göras oändlig och det är bara fantasin som sätter stopp.. After Bike måste införas på Pro Tour.

Dan och Johan är team Soldes bästa lyssnare, Johan har ju för övrigt lagets absolut största öron rent fysiskt alltså, otroligt stora och fina. Dan ska för övrigt skriva en bok som har titeln. Benen i kors från A till Ö, ingen dålig bok.
Vackrare än så här blir det inte, vi fullständigt intog stället.

En fisk i vattnet med ena handen på Ola the leader och en hand på Mad Max som egentligen är snäll Max men namnet syftar ju såklart till hur brutal han är i bocken.


Siffror för Onsdagsspurten 24/6, etapp 8.




After Bike


"After Bike" med Onsdagsspurtsgänget kommer att bli sommarens stora hit i Malmö. Konceptet: Efter spurterna åker vi raka vägen till Babel och intar sofforna utanför. En del går in och beställer sportdryck "med litta krut i" och övriga vaktar hojarna. Sedan sitter man och vrålsoftar tills man åker hem. Här kommer ett bildkollage från historiens första after bike:




Onsdagsspurten 24/6



Deltagarrekord idag! Många nya fräscha cyklister som dyker upp på onsdagarna och vi är extremt nöjda för det. Vi vill få tips från så många som möjligt om hur vi ska bli bättre cyklister. Erik A var nere och förgyllde onsdagen med sina snygga ben. Det tackar vi för. Team Solde känner sig snabba i sina nya dräkter. Så pass snabba att Johan C lämnade bergströjan hemma. I normala fall blir det 20 poäng i avdrag men i och med att vi själva är tävlingsledare låter vi detta gå obemärkt förbi. Lagbilden kommer inom kort från Mr Pelton! Extra stolta är vi över att få cykla med StaffanstorpCK:s juniorer! Som ni körde idag. Bra jobbat.

onsdag 24 juni 2009

Morgontidning


Frulla i klubblokalen. Jag hoppar Sydsvenskan och läser Outside hela veckan.

tisdag 23 juni 2009

Le Specs har kommit till stan!

Om killarna har provat, testat, analyserat och utvärderat, har vi tjejer gått en annan väg och anlitat en stilexpert från självaste hufvudstaden. Tack till A-styl för grym styling hjälp. Jag vågar nästan säga att vi kommer bli snyggast i Malmö (med undantag för Blixen såklart). Tjejer, the magic box finns på Solde from torsdag. Jag levererar även till spurten imorgon, säg bara till. /Emma bakom sina fina "Woodstock"

Gran Fondo - Falun



Efter att jag satte på 20 mm-däcken har jag cyklat bra. Så är det bara. I söndags gjorde jag mitt livs lopp och satte med huvudklungan till sista backen och kom i mål strax under 2 minuter efter vinnaren. Vi har haft en extremt trevlig helg där Britt och Bosse har supportat oss fenomenalt. Hade inte Corleone varit förkyld hade han stått på startlinjen. Snarkus och Norellen körde brutalt. Norellen var med i en krasch i sista backen och om han inte varit med i den kraschen hade han slutat topp-10. Snarkus visade prov på att han ska köra elitklassen nästa år då han förde klungan upp för den loppets längsta backe. Schmunk, Bergakungan och Brine körde på extremt offensivt och gick in på fina tider. Det här gav mersmak.

måndag 22 juni 2009

Glasögon sponsor

Vi har fått mängder av sponserbjudade från Oakley, Synsam, Rudy mfl. Men inget som fallit teamet i smaken. Blixten muttrade något om för tunna glas. Delavega hittade ingen färg som föll honom i smaken. Stenqvist blev orolig när han tagit fram vågen under kaffemaskinen att de vägde för mycket. Erik skrek att det inte fanns några glasögon som passar hans huvud. Matti var tvungen att ha immsäkra för han hyperventilerar i varje backe.
Tillslut fick vi ett kanon erbjudande som innefattar alla våra krav från Gerdsland. Fantastiska glasögon med bra komfort och hållbarhet, men framför allt är de riktigt snygga. Namnet
på underverket heter "Worksafe" från Jaguar.
Team Solde tar av sig kepsen och tackar och bugar!

Ronde van Knalleur

www.drylane.com/rvk

söndag 21 juni 2009

Falun

Gran Fondo Falun kördes idag och jag, Snarkus, Schmunk, Brine, Norellen och Bergakungen körde strålande. Vi väntar med att berätta mer om det tills resultatlistorna har kommit. Imorgon åker hela gänget till Malmö igen. Bilder och mer info om dalaturen kommer i veckan.

lördag 20 juni 2009

Uppladdning


Stora hundboken- kvällens bok.

Falun


Vi är på gång. Vi är laddade, vi är tända! Rekognisering av banan med obligatoriskt backhopp vid backhoppningsstadion.

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!


Team Solde önskar alla kära läsare en fin och glad midsommar.

torsdag 18 juni 2009

Första


Första färska kolven för säsongen. Nu blir man människa igen.