tisdag 26 januari 2010

Gästkåsör


Teambloggen har knutit ett mycket värdefullt kåserikontrakt med inte mindre än Torsten Stenqvist boendes i Risshyttan. Torsten har sju kåserier på lager som kommer att publiceras här under vårkanten. Kåserierna kommer att behandla allehanda idrottsupplevelser under barndomsåren såväl som hur man hanterade såg och yxa på 30-talet!

måndag 25 januari 2010

Mål 2010 - Stenqvist

Sådär ja, då var man insmord och klar och redo att blogga. Smörjde in mig med Lóréals (hur stavar man?) Men Expert Comfort Max Anti Tightness och ansiktet känns sådär behagligt som det vara gör efter en riktigt nogrann insmorning. Men det var inte därför jag skriver idag. Nej, jag ska gå igenom mina cykelmål inför 2010. Dessvärre måste jag meddela att jag är rökt för Mallis. Anledning? Spännande kaffeprojekt står inför dörren och väntar på att explodera denna vår.

Stenqvist mål utan inbördes ranking 2010:

1. Byta styre på hojen (till Norellens som jag bytte åt mig för sadeln)
2. Cykla 100 mil innan VR.
3. Genomföra VR på under 10 timmar.
4. Sluta topp 15 på onsdagsspurten.

Såja. Då var årets målplanering genomförd. Det är viktigt med mål, utan mål blir det ingenting. Se bara på min träning sedan september. Jag har tränat EN gång. Jag måste ha mål för att få någonting gjort.

Ser verkligen fram emot att få damma av hojen och börja cykla framåt mars.

lördag 23 januari 2010

Vernacular

Det var länge sedan jag bloggade, jag har rest, jobbat och vilat. Nu är det dags att gasa igen.
För ett tag sedan var jag på Frida Hållanders bejublade utställning på Borås konsthall. Utställningen går under titeln Vernacular. Vernacular är enligt Frida ett begrepp som beskriver objekt och mänskliga företeelser som inte är formulerade av ett urbant etablisemang utan som har traderats lokalt. En slags underordnad estetik, som ofta blir representant för det ohyfsade, plumpa och oformulerade. Orden av är rakt av citerade från presentationen från Fridas utställning. Idag gjorde jag min egna tolkning runt Fridas begrepp då vi var ute på ett litet distans pass. Det kanske inte ligger helt i linje med Fridas tankar men jag tycker ändå att det fanns något fint och symbolt i den show vi bjöds på idag någonstans i närheten av Hyssna. Landsorts kultur när den är som absolut vackrast, män, Volvo 240 och breställ.
Jag hoppas inte Frida misstycker om min liknelse men enligt mig finns det något där som väcks och påminner mig om det Frida berör.

Snyggt stajlat

Om ni inte visste det sedan tidigare så säljer jag möbler. Oftast har detta ingenting med cykel att göra men igår kom den nya broschyren för den nygamla Cell hyllan.
En fantastiskt fin liten väggfast hylla för exempel cd-skivor, pocket-böcker eller....eller cykeldelar!
Nog med bullshit från försäljnings-Jönsson och se istället hur fint de har exponerat denna hylla med cykeldelar. Tror att detta kommer bli stort inom foto/stylist-branschen 2010.


Greven har gearat upp

Kära vänner

Jag har gearat upp inför 2010, BCA Edwins Super Bianchi kommer snart att stå i mitt föråd. Detta är dock bara en parantes om man jämför med vad som snart kommer att stå i mitt kök, Father Muckers look at this:

Efter Aldo helgen och topfrukosten hos Armani Johan så har siktet varit inställd på en Nespressomaskin och nu, efter vissa skumraskaffärer, är den på gång hem. Jag inser att en Brinemaskin hade varit att föredra men jag är rätt säker på att den inte hade kommit i vardagsdrift utan att ha kostat 1,5 miljard. Team Solde jag behöver nu er hjälp och vishet, vilket är nästa steg. Mitt mål är att återskapa känslan på Cafe Solde, att få den där sköna stämningen av kärlek, harmoni och en gnutta sex. Jag vet att det är omöjligt att göra det till 100% men jag vill komma så långt som möjligt. Frågorna är många men jag listar här några få.

· Vilka patroner är närmast Cafe Soldes perfektion?
· Var sourcar jag dessa patroner?
· Vilket porslin skall jag ha?
· Dr Downhill; hur många shots kan jag klippa innan magen tappar grepp?
· Bomber Brine; kan du bygga om den till 3-fas så att jag får extra effekt?
· osv

Jag är tacksam för alla svar, hälsningar från eder Greve

onsdag 20 januari 2010

Inspiration till 2010.

Den häftigaste tävlingen 2009 var det underbara endagarsloppet Liege Bastogne Liege. Hela SaxoBank hjälpte fram Andy till seger. Denna gigant!


Partempo någon?


Kim ifrån Team Pelton har hittat denna skönhet. Man måste ha ganska långa armar för att hitta en bra sittställning.

tisdag 19 januari 2010

Veckans låt med Tractor Pullers

Veckans låt tillägnas Jens "Bomber" Brine.

måndag 18 januari 2010

Veckans Bond - Brudarna

Jag ber om ursäkt för att Bond-inläggen uteblivit över julen. Telefonerna har gått varma, men jag har varit tvungen att uppdatera minnet något så jag har sett de 18 första en gång till.
Hur som helst så kommer här listan alla väntat på; Brudarna.
Så här naket har det nog inte varit tidigare här på bloggen (om man bortser från lite saftiga vader mm) så jag hoppas att ni läsare klarar av lite hud. Annars bör ni redan nu gå och smörja kedjan, pumpa däcken eller något annat som får er på andra tankar.

Här nedan finner ni några av mina favoriter när det kommer till Bond-brudar. Det finns ju några att välja mellan om man säger så.


Honey Ryder - den första av alla brudar är också en av de snyggaste. Spelad av Ursula Andress. När hon kommer upp ur vattnet med ett par snäckor i filmen Dr. No är det lätt att tappa hakan.

Octopussy - spelad av vår svenska übersköna Maud Adams. Den enda (tro det eller ej) som jag faktiskt personligen pratat med. Kan ha spelat roll när hon togs med på listan. 20 år efter sin Bondmedverkan fortfarande lika vacker.


Solitaire - Kanske snyggast av dem alla. Spelad av den vackra Jane Seymour. Mästare på bland annat tarot-kort.
Så snygg som hon är på denna bild var hon inte i ett enda avsnitt av Dr. Quinn.


Om det finns någon som tycker att denna lista är helt irrelevant, oväsentlig och polistiskt inkorrekt så får det stå för dem. Detta har ingenting med objektifiering att göra utan är till 100% en hyllning till kvinnorna i dessa filmer. De är nämligen inte bara snygga, de är även superhjältar och oerhört delaktiga i min noggranna kartläggning av James Bond.

Nästa vecka: Bovarna

tisdag 12 januari 2010

Slut på att vila sig i form..

Nu är sötebröds dagarna förbi. Var ute igår och körde 2010 års första löprunda. Det har varit lite dåligt med vinterträningen 2009 så det gjorde ont imorse.
Det är ganska kul när man inte har varit ute och sprungit på ett tag. Jag hittar inte någon som helst rytm i löpsteget. Det känns som jag trippar på tårna och det låter väldigt mycket varje gång man sätter ner sin fot. Jag får ont i konstiga kroppsdelar som inte trodde fanns. Någon slags panik infinner sig för att orken att springa tar slut väldigt fort.
Men nu är jag igång iallafall och det kommer bli fullgas med träningsläger på längdskidor i slutet på januari som första etappmål.

måndag 11 januari 2010

Hjälm

Hur många ska jag beställa till oss?


Länk

Oves hjul till salu


Hej på Er!!

Har ett par Ksyrium SL till salu... Dem har gått 1,5 säsong... inga krascher alltså inga skador på hjulen. Stabila o fräscha hjul med Campagnolo-body... Skickar med begagnade Continentaldäck o en 11/23-kassett.

Kostar ca 9000:- nya... Säljer dem för 5000:-

Foto på hjulen finns bifogat...

Finns intresse hör av Er till ove_nilsson84@hotmail.com

/Ove, "Agenten"

PS. Hjulen e både ProTourMästare o Götalandsmästare;)

söndag 10 januari 2010

Bistert väder?


blackbirdsf.org

På 30-talet klagade man inte. Det var bara att dra på sig sin kortärmade ylletröja, sina korta cykelbyxor och attackera lerstigen!
Dax att bita ihop tror jag.

onsdag 6 januari 2010

Nämen..

Cervelo gör inte bara de finaste cyklarna utan också otroligt inspirerande små filmer på sin hemsida. Efter 11 min och 36 sekunder in i denna filmen dyker det upp ett känt ansikte ifrån Team Soldes damlag. När kommer damlagets egna teamfilm?

tisdag 5 januari 2010

Det senaste.

Fick en riktigt fin t-shirt av Clabo. Han har koll på det senaste inom cykelmodet.

lördag 2 januari 2010

I år ska det tydligen...

Downhills första träningspass

Och då hade Downhill kört ett första träningspass för året. Själv ska jag ta en runda i badkarspipen nu.

Årets första köp


För några dagar sedan kom mitt senaste köp från USA. Känns otroligt roligt att börja året med en ny hoj.