onsdag 30 juni 2010

Sprint var det här!


Jag hade inte kunnat drömma om att sprinten skulle bli så här rolig! Det blev en kväll på gamla IKEA-parkeringen där igångdrag och snabba heat stod i fokus. Spurt-Ola tog hem segern. Den största bedriften stod Blixten för som lyckades pyssla ihop en alldeles förträfflig lottning på stående fot. Imponerande.

tisdag 29 juni 2010

Cykelsprint.

Imorgon var det dags för nyhet på Onsdagsspurten. Vi vet inte riktigt hur det kommer att gå till men det löser sig. Inspirationen är hämtad ifrån Protour i Borås som hade denna tävlingsform som prolog.
Tanken är att göra det som en skidstaffet. Köra ett varv på en 400 meters bana. Varje heat körs med 4 ryttare i varje varav de 2 främsta går vidare till nästa heat tills en final är avklarad.
Blixten kommer att vara lottningsansvarig.
Vi träffas som vanligt vid blomsterkiosken kl 19.30 för att åka till den banan vi kommer att köra!
Ses imorgon.

Le Tour!!!



Ohoj alla Onsdagsspurtare!
Mindre än en vecka kvar.

Nu är det dags för det obligatoriska "Tour-tipset"! För er som inte vet hur det fungerar kommer här en kort resumé.

Alla lämnar in 1 st flaska vin (franskt givetvis) tillsammans med ett Tour-tips, där man plockat ut vilka gubbar man tror tar hem Gul, Grön och Prickig tröja (den Vita är faktiskt bara ett tröstpris). Till varje tröja får man skicka in fem namn. Man ska även plocka ut bästa stall. Vinpavorna kommer sedan att lagras hemma hos mig tills Touren är klar och en vinnare har korats. Vinnaren (ev. vinnarna) tar sedan hem hela potten (dvs vinarna).

Poängen fördelas enligt ett djävulskt intrikat system. Dock premieras den som prickar rätt på den Gula lite mer.
Totalt kan man kamma hem 40 poäng(14+11+11+4). Vill Du veta exakt hur den fördelas får Du gå in på Solde och fråga Jonas

Men vilka är det som är med? frågar sig då vän av vintips. joråseru, här står det: http://www.letour.com/2010/TDF/LIVE/us/equipes_presentation.html
läs, begrunda, värdera, omvärdera, chansa och återkom till TS med frågor, synpunkter, slutgiltigt tips och vinflaska före den 3:e juli då kalaset drar igång! 3:e juli alltså - det är ganska snart!!!

lycka till!


ta med en kompis om du vill. dock gäller; ett tips- en vinare

fredag 25 juni 2010

Söndagstur

Mr Pekton mejlade och lät meddela att Pelton kör söndagstur imorgon. Gå in på bloggen för mer info. Trevlig tur!

Viking Quest!!



Nej, det är inte Johnny Dramas teveserie jag syftar på utan mina kompisar Iain och Robins äventyr. Ett äventyr som de påbörjar idag, midsommarafton. De ska cykla från Smygehuk i söder till Nordkap i norr en resa på över 300mil och planerar bla annat deltaga i Veteran-SM i Järvsö på vägen. Som om det inte var nog så tar Iain flyget från Nordkap ner till Oslo för att deltaga i årets Vikingtour!!!
Lite galet, faktiskt!
Följ äventyret och kolla uppladdningen på Iains fina blogg www.iainmackie.com
Kan bara säga, - Lycka till grabbar!! Ska bli grymt roligt att läsa om er framfart!

torsdag 24 juni 2010

Lugnt och fint.

Efter förra veckans avbrutna etapp efter den rejäla kraschen så var det skönt att köra igenom de sju spurterna utan några konstigheter. Det var en riktigt lugn och fin etapp med många nya ryttare och bra lagkörningar.
Robert Glembro som blev rejält tilltufsad förra veckan spurtade med 2 ben 1 arm och 1 arm i gips. Fantastiskt att ha dig på cykeln Robban! Bland damerna gjorde Angelika Premiär. Lyckades inte fånga henne på närbild, men det kommer upptrycka idolbilder nästa vecka. Hon tog 21 poäng på sin första etapp! Känns som ett rejält hot mot den röda ledaretröjan. Respekt!

Nästa vecka är det individuell-sprint som står står på agendan. Mer om detta i början på nästa vecka. Gott jobb och trevlig midsommar!

Resultat etapp 6


onsdag 23 juni 2010

Corleone



Corleone släppte alltså huvudklungan efter 7 kilometer med motiveringen "att det gick lite ryckigt". Jag själv insåg att det skulle bli en mycket tuff resa för Bosse runt sjön och jag kände medlidande för hans skull. Det var rejält med motvind ner till Jönköping och kände jag Corleone rätt så skulle han ligga helt själv och cykla. För egen del kunde jag inte annat än att cykla vidare med resterande i klungan och tänka på mitt eget lopp.
Jag ringde Amelie och Britt vid vårt stopp i Bankeryd och lät meddela att Bosse hade släppt klungan redan efter 7 km. Jag hörde på Britt att hon blev både besviken och orolig för Corleone. Jag gissade lite på en höft att far rimligtvis borde komma ca 2 timmar efter oss andra in i mål.
Sedan börjar det konstiga. Amelie och Britt får via SMS reda på att Corleone ligger 5 minuter FORE oss i Fagerhult! I Karlsborg har vi inte tagit in något på Corleone. Medan vi åt smörgåsar och njöt i Bankeryd dundrade Corleone förbi i egen hög person med oss lyckligt ovetandes.
När hela klungan kör på på raksträckan in mot mål så får vi syn på Corleone. Jag fattar ingenting. Min första tanke var att han måste ha brutit och genat över sjön. Bosse kommer en minut efter oss andra in i mål och har i princip kört ett helt eget lopp med hjälp från småklungor här och var. Starkt jobbat Bosse!

Onsdagsspurt ikväll!

Onsdag igen och dags för spurt! Jag själv är på semester i Dalarna men det kommer inte hindra Team Solde och alla ni andra att ta massor av poäng idag. Vi samlas 1910 vid Knuten eller 1930 vid Blomsterkiosken. Alla är hjärtligt välkomna!

tisdag 22 juni 2010

Dalarnas bästa cyklister i klungan

Vi hade äran att få cykla med två av Dalarnas absolut bästa cyklister genom tiderna, Patrik "The Hulk" Hjalmarsson och Thomas "The Wheel" Fransson. Att se dessa urstarka cyklister in action var en upplevelse och Patrik och Thomas bidrog till att skapa underbar stämning i klungan. Stort tack grabbar för en underbar tur runt sjön! Jag vill även passa på att tacka Patrik, Lovisa och Monika för husrum och mat under helgen!


Årets VR - en succé



Årets VR blev bättre än vad både jag, Johan och Matti hade kunnat hoppats på. Det började dock tråkigt för Team Solde då Clabbe fick slänga in handduken på grund av "elitvirus" i halsen. Det var liksom bara att bita ihop.
Årets klunga var dock så himla fin att man bara ville börja lipa för att använda ett Abrahamssonsuttryck. Mer om klungan senare. Vi åkte in på finfina 10:08 och vi kände inte att man ville kasta hojen i sjön efteråt. Ett bra tecken. Loppet innehöll det mesta och dramatiken började redan efter 7 km...

Vad händer? Bo "Corleone" Stenqvist med Anna Valman och Matti väljer att släppa klungan. Från mitt perspektiv så kändes det som att vi låg i ca 30-32 knyck, dock något ryckigt den första milen. Matti åker upp till mig och låter meddela att han släpper klungan med Corleone och Anna Valman. Jag fattar ingenting, men än att jag vet att Corleone sällan följer stallorder om att ligga på hjul och åka med klungan lugnt och fint. Mina tankar börjar vandra iväg och jag ser framför mig att jag väntar i två timmar på Corleone vid målet.

Åkare i klungan som gjorde resan så otroligt trevlig var: Norellen, Johanna Petersson, Jenny Backman, Anna Valman, Magnus Juhlin, Jerry Andersson, Patrik Hjalmarsson, Thomas Fransson, Johan Carlström, Frida Hållander, Daniel Andersson, Anders Bergendahl, Corleone och jag själv. Någon jag glömt?

I alla fall så rullar vi vidare fram till Bankeryd där Crew Carlström/Ekholtz hade dukat upp till fest! Nutellamackor med lättsaltade chips och blåbärssoppa gjorde susen. Stort tack för stödet vänner!



Efter stoppet så rullar vi vidare och har även konstaterat att Johannas däck såg lite "buckligt ut". Det blev senare punka för Johanna och tre slangar och ett däck senare så var turturduvorna i mål snäppet efter övriga. Bra jobbat Johanna!

Jag tror jag avbryter här och börjar på ett nytt inlägg där historien om Corleone går vidare...

måndag 21 juni 2010

onsdag 16 juni 2010

Ibland blir det inte som man tänkt

Solen sken och det var ett fint gäng som skulle spurta idag. Tyvärr så blev det en krasch på första spurten. Inte roligt alls. Det som blev mest illa däran var Robert Glembro. Robert, vi tänker på dig och hoppas verkligen att du snart sitter på hojen igen. Du får gärna lämna en kommentar här på bloggen så att vi vet att allt är som det ska med dig.
Det är roligt med cykelsporten och alla dess fördelar men tyvärr så är kraschrisken alltid ett faktum när man cyklar. Vi såg senast för några dagar sedan kraschen i Tour de Suisse och det blir krascher även uppe i Borås på Protour. Onsdagsspurten har varit relativt försonade från större krascher under "Onsdagsspurtens" 2,5 år långa liv men det är oundvikligt att krascherna inte kommer förr eller senare.

Onsdagsspurt ikväll!



Samling 1910 vid Knuten eller 1930 vid Blomsterkiosken. Inga konstigheter, alla välkomna!

måndag 14 juni 2010

Valkenburg till salu i Jönkan.

Det finns en näst intill orörd Valkenburgare till salu i staden där halva teamet har sina rötter samt där årtusendets skönaste träningsläger hölls för lite drygt 1 år sedan. Skicket på hojjen är nytt, priset har jag ingen koll på men maila Mia för all info; mialinnman@telia.com I priset har Mias kära make Ulf lovat att 45 minuters undervisning i säckpipans ädla blåskonst ingår.

lördag 12 juni 2010

Genrep inför VR 2010

Imorgon smäller det! Samling klockan 16:00 vid "Rondellen" i korsningen Tessins väg och Mariedalsvägen. Det blir en tur ner till Aldo för en kaffe och sedan hem igen. Detta blir Team Soldes stora generalrepetition inför den lillen turen runt sjön nästa lördag. Alla är hjärtligt välkomna att vara med och ta vind imorgon!

Bilder av Tony!

Världens bästa Tony tog bilder i onsdag (och skötte tidtagningen samtidigt). Kolla in Peltonbloggen!

onsdag 9 juni 2010

Resultat etapp 4


Det är riktigt kul med lagtempo. Bike Pro körde in på bästa tid tätt följt av Team UrbanCycles och Traktor Pullers. Dagens överraskning som körde riktigt fint var det nybildade lag Asfalt Jägers. De rullade in på en fin 4:e plats och firade med jägermeister på After Bike.
Team Solde körde in på en fin fin 5 plats. Genrepet uteblev så vi fick cykla skarpt direkt. Detta gav utdelning när det fanns krut kvar i benen hela rundan. Gott jobb.
Bike Pro drygar ut ledningen i toppen till TUC och TP. Det känns som det kommer bli jämt in i det sista i den prestigefyllda lagtävlingen.

måndag 7 juni 2010

ttt-regler.

Starten är vid första spurten, full gas spurtrundan och målgång vid busshållplatsen vid Kvarnby golfklubb, ca 2 mils plåga!
Man måste vara minst 3 st i sitt lag och kan vara hur många som helst. Enda regeln är att alla måste komma i mål och tiden tas på den som kommer in sist. Om inte alla kommer i mål är det disken som gäller!
Om man inte har ett lag eller är någon man/kvinna kort så löser vi det på plats. Inga konstigheter.
Dyk upp på onsdag det är kul som tusan.
Lite inspiration!

lördag 5 juni 2010

ttt

Är det fler som är sugna? O.S. höjdpunkt på onsdag! Kommer Team Solde ta säsongens första seger? Laget har förberett sig minutiöst inför detta hela vintern, var för sig, kanske inte cyklat så mycket men tänkt, tänkt mycket. Det handlar mycket om flow, vinnarskalle och sådana grejor. Det tror jag många av er som cyklat omkring i vinter och vår inte tänkt så noga på. Bara räknat mil och hjärtslag och helt glömt den stora muskeln mellan öronen.

fredag 4 juni 2010

Fin tavla

onsdag 2 juni 2010

Resultat etapp 3


Det blev ett byte av ledartröjan. Schmunken från Traktor Pullers fick lämna ifrån sig den röda till spurtkanonen Anders Andersson som kör för det nykomponerade laget BikePro. Vem som kör i den blåa beror på vem som hade flest spurtsegrar. Hur många hade ni Spurt-Ola/Robban?

Onsdag 2/6


Fridfullt och fint gick karavanen genom de skånska slätterna denna onsdag. Mäktigt att se Team Urban Cycles med så många åkare idag. Sedan tror jag oerhört starkt på våra äldsta cykelvänner, Team Pelton denna säsong. Linjerna är som ni märkte idag något otydliga. De måste ha regnat bort. Team Pelton lät meddela att de kanske hade möjlighet att förbättra på linjerna under deras söndagsrunda. Det tackar vi så väldans mycket för i så fall! Nästa onsdag blir det lagtempo. Inga problem om du inte har något lag. Det fixar vi på plats.

Pressmeddelande från Team Urban Cycles

BREAKING NEWS!

Den 1 juni 2010 skrev ytterligare en stark cyklist, med sann laganda, på för att köra med Team Urban Cycles.

Vi välkomnar Daniel Rehström till laget!

Med erfarenhet från Schweiz högsta toppar och långa, sega stigningar med snittlutningar på 12% kommer Daniel att vara en fin förstärkning till Onsdagsspurtandet (kuperat i år, ju!!! ;)) och lagtempoloppen.

Hälsningar
Johan
Sportchef, Team Urban Cycles

tisdag 1 juni 2010

Onsdag lika med Onsdagsspurt!



Då är det snart onsdag igen och dags för Onsdagsspurten! Som vanligt samlas vi 19:10 på St Knutstorg alt 1930 vid Blomsterkiosken. Ni hittar karta här till höger. Alla är hjärtligt välkomna bara man har hjälm.

El Maaaaaco

Det blir alltid bättre när El Maco är med. Det är något med hans pondus och rutin. Man bara märker det. I alla fall, El Maco har lagt upp fina bilder från i onsdags här!
Läs även Mackans välskrinva text om förra spurten på TP-bloggen.

Kul, kul...


vi har beställt till hela laget men får inte rätt på mekaniken!

http://cykelnytt.se/artikel.php?subaction=showfull&id=1275297596&archive=&start_from=&ucat=1&