tisdag 31 augusti 2010

Sofia Hillclimb - 1 september 2010!

För första gången sen jag flyttade ner till Skåneland önskar jag faktiskt att jag var i Stockholm igen.
Något för våra vänner i huvudstaden:
Crescendo Velo bjuder in till SOFIA HILLCLIMB ONS 1/9.
Start kl 18.30.
Träningsracet körs som backsprint i heat om 4-5 cyklister i varje heat där de 2 snabbaste går vidare till nästa omgång. Beroende på antal deltagare så blir det 3-4 race för de som går vidare till final och B finalheat.

Starten går utanför Bar och restaurang Babajan i korsningen Katarinabangata/Ljusterögatan sen vänster upp på Malmgårdsvägen höger in på lilla Mejtens gränd sen upp till målet vid Sofia kyrka. backen är 800m och 5% i snitt där de sista 200m är 12%.

Anmälan sker på Babajan mellan kl 1745-18.29! ingen anmälningsavgift. Tidigt utslagna samt publik kan softa i baren och dricka BELGISK öl som finns för detta tillfälle!
Start kl 18.30.Träningsracet körs som backsprint i heat om 4-5 cyklister i varje heat där de 2 snabbaste går vidare till nästa omgång. Beroende på antal deltagare så blir det 3-4 race för de som går vidare till final och B finalheat.Starten går utanför Bar och restaurang BABAJAN i korsningen Katarinabangata/Ljusterögatan sen vänster upp på Malmgårdsvägen höger in på lilla Mejtens gränd sen upp till målet vid Sofia kyrka. backen är 800m och 5% i snitt där de sista 200m är 12%. Anmälan sker på BABAJAN mellan kl 1745-18.29! ingen anmälningsavgift. Tidigt utslagna samt publik kan softa i baren och dricka BELGISK öl som finns för detta tillfälle!">

måndag 30 augusti 2010

HENKE ÅBOM!


Allas vår kära Henke Åbom som så många gånger förgyllt teamet med kunskap

och värme vann i helgen Glasrikesresan. Tävlingen är en av de mest prestigefyllda och tuffaste racen i Sverige. Henke satt inne med årets största diamanter och ställde bokstavligen av resten av åkarna och vann solo med nästan 3 minuter! Hela team Solde lyfter på hatten och grattar the big H. Igår blev det dessutom klart att även Henke iår följer med och kör för FARMERS då årets höstupplaga av Aldo spurten ska göras upp mot URBANS.

onsdag 25 augusti 2010

Resultat etapp 15



Ulla-Britta på kansliet har äntligen fått ordning på siffrorna. Tack för en trevlig kväll!

The Comeback Kids


Rediga pojkar blir rediga vinnare!!!

Olof med stöd av Erik plockade hem det. Delad poängbäst på både Gula och Gröna tröjan gjorde att missen i lagtävlingen inte betydde något.

Stort grattis. Vin finns på Solde.

Och bilden igår då?
Bilden av en funderande Snarkus funkar även här.
Så bra på cykeln, så dålig i tipset. Någon måste komma sist.

Mer info så småningom

TdF



Ett grundligt förarbete är aldrig att förakta

tisdag 24 augusti 2010

Obs obs obs 19.00 imorgon!!

Vi går mot mörkare tider, så även Onsdagsspurten. Därför måste vi ses 19.00 vid blomsterkiosken eller 18.40 vid st:knuts torg. Sprid detta till nära och kära.
Imorgon är det en helt vanlig spurtetapp förutom att Team Solde ser riktigt heta ut!
Ses imorgon.

Va'fanva'de'somhände????



Nu är det klart!!

Ville inte gå ut med rätt rad förrän alla rykten om köpta åkare hade retts ut.

Sorry Amelie, hade räknat fel på Din rad. Trodde inte att det var Dan som hade röstat Astana.

Apropå bilden, den får Ni suga på tills imorgon.
Är det vinnaren, är det han som köpte Schlecks mekaniker(vilke ju ledde till ett snöpligt kedjestrul), är det han den snygge som kommer att dela ut priset?

Vi får se.

måndag 23 augusti 2010

Blixten?

Allvarligt talat, har någon sett till Blixten efter att han hämtade vinpavorna för Tdf-tipset med helikopter?

Stänkskärmar till fixie

Någon som har en fram- och en bakskärm att sälja billigt i Malmö? Ska uppgradera skärmarna på min vinterfixiehoj och vill ha såna där snygga svarta, billiga skärmar som alltid sitter på. Hojta i en kommentar.

Daniel Andersson rapporterar!

Kungsbacka Granfondo 2010

Just som man trodde att vi skulle klara oss utan regn så öppnar sig himlen, en minut efter start. Första 20km var riktigt otäcka och nervösa. Alla ville vara med längst fram, dels för att inte riskera att vara i fel ände när klungan delar sig, dels för att inte hamna bakom eventuella olyckor. Jag klarade mig med hjärtat i halsgropen undan en omkullkörning efter ca 10km, efter en tur ner i diket för att undvika krashen kom jag upp på vägen igen och var snabbt ifatt klungan. Efter ytterligare ca.3km var det dags igen, en snabb utförslöpa, med en snäv höger i dalen, bromsar ett gäng omkull i 60 knyck. Jag är en av de sista att klara mig genom kaoset och hinner ikapp klungan igen. Jens Bringe hade otur och blev avskuren från klungan, hamnade i en slö grupp, tog själv initiativet men fick tyvärr smaka på väggen innan han hunnit ifatt klungan. Efter ytterligare några incidenter med tappade vattenflaskor, pissande cykelcitykillar m.m så kändes det mer och mer ordnat i klungan och regnet lättade.

När vi tillslut nådde de lite längre backarna droppade allt fler av. Efter 82km satte Oskar Håkansson tempot i den sista rejäla backen där Magnus Juhlin slutligen tvingades släppa och fick trampa hela 45minuter själv innan han blev upphunnen av nästa grupp.

Jenny Backman hamnade i en trevlig, mindre grupp som körde på bra fram till sista varvet, då beslutade dom sig för att stanna i depån. Jenny som var fast besluten att slå förra årets resultat struntade i gubbarna, trotsade kraftig motvind och gav sig ut på den sista rundan själv. Efter solokörning sista varvet kom Jenny in som 4e dam och förbättrade sitt resultat på de kuperade 137 kilometrarna.

Vad jag inte märkte förrän vi gick i mål vara att en grupp på ca.20 cyklister, främst från cykelcity + Idol-Mattias, gått loss någonstans och att vi inte alls var tätklungan. Inte undra på att det var så få attacker och ordnat tempo. Lite tråkigt att cykelcity kontrollerade vår klunga så pass att att ingen annan tog initiativet och försökte jaga ikapp. Segraren gick in på ca. 03:30. Första klungan med Idol-Mattias och cykelcity 03:31. Andraklungan med oss diversecyklister 03:34.


söndag 22 augusti 2010

lördag 21 augusti 2010

Tiderna ifrån lagtempot.

Tiderna ifrån det regninga lagtempot:

1. Team UrbanCycles 0.28.37.98
2. Tractor Pullers 0.29.40.20 +1.02.22
3. Team Solde 0.31.06.39 +2.25.41
4. BikePro 0.33.35.61 +4.54.63
5. Team Pelton 0.34.15.36 +5.34.38
6. New Team 0.34.37.78 +5.56.80
7. Team Vulcan 0.35.37.78 +6.56.80

Gott jobb Tony med klockan!

onsdag 18 augusti 2010

Det är skönt när det regnar.

Det visades en enorm moral idag på dagens lagtempo etapp. Det är inga chipsätare som dyker upp i spöregn och skånsk snålblåst.
Team Soldes nyförvärv till Onsdagsspurten Daniel Andersson visade att han är teamets nya oxe. Lite som Klabbe fast lite köttigare. Vi var en man kort och fick hyra in Mangan Juhlin som agerade mur åt mig som satt och tuggade styre och knaprade grus. Världsklass pojkar! Det räckte till en fin fin tredje plats.
Även Tracktor pullers hade lite problem med manskapet och fick hyra in två stekheta ryttare. Den rutinerade SM-mästaren El maco höll i taktpinnen och visade varför han har sina medaljer i vetrinskåpet där hemma. Gott jobb till andra platsen.
Urbancycles går från klarhet till klarhet, vilket lag. De kammade hem segern. Tror det kommer en inbjudan från Touren nästa år.
Gott jobbat alla i regnet och stort tack till Tony som stod med klockan under ett färgglatt paraply. Du har en kaffe upp!!

tisdag 17 augusti 2010

Onsdagsspurten med lagtempo.

Gott folk. Imorgon är det alternativaktivitet iform av lagtempo. Ett varv på spurtrundan med minst 3 st i varje lag. Snabbast tid med alla startade cyklister vinner denna prestige tävling. Ni som inte har ett lag kan bara dyka upp. Vi fixar ett lag till er på plats!
Den stående tidtagaren Thomas G har förhinder och söker en annan person för denna uppgift. Om det är någon som är sugen är det bara att skriva i kommentarerna.
Ses imorgon.

lördag 14 augusti 2010

Colnago stulen



Natten till torsdagen den 12 augusti stals en fastkedjad röd Colnago fixie i närheten av Lärarhögskolan i Malmö.

Ramen är en Colnago Super Piu från 1993. Columbus SL-rör. Klassiskt ekrade hjul med Fiamme Red Label-fälgar på Miche Primato högfläns-nav. Däcken är Vittoria Randonneur 28 mm's. Vevparti, Campagnolo Record. Styrlager, Campa Record. Sadelstolpe, Campa Athena Aero.

Cyklen var, till skillnad från på bilden, utrustad med en svart Selle Italia Turbo Lite-sadel + frambroms Campagnolo Avanti och japanska, kromade, KMT-pedaler utan clips och remmar.

Det finns inte många av dessa i Malmö eller i Sverige för den delen (om ens någon alls?), så håll öron och ögon öppna.

Skicka ett mail till info@urbancycles.se om du ser eller hör något ang. denna cykel.

fredag 13 augusti 2010

Dagens tips!!



Rapha har gjort en film för att hylla den belgiska cykelhjälten Johan Museeuw (pre EPO?).
Och som allt Rapha gör så är det jävligt snyggt(och lite nördigt).
OBS! Visas bara idag(fredag)!!

onsdag 11 augusti 2010

Onsdagsspurt den 11/8



Det går som tåget nu på onsdagarna. Inga krusiduller, det ska bara spurtas utav...
Halva Solde i Tyskland på bröllop. Det går ju lika bra för det. Resultat för dagens etapp kommer att dröja. Håll ut. Är det något fel, eller andra konstigheter så skriv i kommentarerna så tar Ulla-Britt hand om det.

tisdag 10 augusti 2010

Team Solde goes roasting

söndag 8 augusti 2010

Onsdagsspurtsprofilen - Thomas Gervard



Thomas Gervard beundrar vi i Team Solde väldigt mycket. Anledning? Han är sig själv på ett okonstlat men ändå gervardianskt sätt där vänlighet och artighet sätts i främsta rummet. Vi ställde några frågor till Thomas nu på kvällskvisten för att reda ut vad han gör när han inte cyklar och vad han lagar till middag.

Morsning Thomas! Berätta hur, när och var du började cykla landsväg?
- Min cykelkarriär tog sig sin början en tämligen gråmulen januari förra året, då det vräkte ner snösörja från himmelen. Just den dagen hämtade jag nämligen ut min första cykel någonsin utan fotbroms, men med desto fler växlar.
Skall man vara helt ärlig så tog cyklingen, på ett teoretiskt plan, sin början några månader tidigare då jag en eftermiddag som vanligt satt strax till vänster om espressomaskinen på Solde, och Dan undrade lite försynt om det inte var dags att jag tog och skaffade en riktig cykel och hängde med dem ut.
Lite svårövertalad var jag nog, vilket är konstigt för jag har ju alltid älskat att flänga runt på cykel, men när cyklen väl var köpt så blev det ju både träningsläger med Solde och cykling i Italien. En litet tack till Dan för hans enträgna cykelövertalningsförsök är nog på sin plats.


Vad pysslar du med när du inte cyklar eller dricker cappuccino? Något vanligt jobb månne?
- Jag fick frågan vad jag gör när jag inte cyklar eller dricker cappucino, och hur osannolikt det än låter så har jag faktiskt tid att jobba mellan dessa två aktiviteter. På dagarna så står jag på ett snickeri och gör specialtrappor åt Zlatan, konstiga arkitektritade specialinredningar åt flashiga restauranger, nya fönster åt bonden Bengtsson och tusen andra grejer i trä. Rätt kul jobb, med bra kolleger; jag fick knappt höra några spydigheter när cyklistbenen började rakas.
Annars brukar jag ju, som Dan så fint påpekade, sitta på Solde eller Möllans med min cappucino och kraffsa i ett skissblock för goda idéer.


Vad har du för tre favvorätter att tillreda en fredagskväll hemma, och vad dricker du till de rätterna?

- Tre favoriträtter? Hmm, svamprissotto på tallriken och en nebbiolo i glaset är gott i all sin enkelhet.
En lite lättare historia, så här i sommartid, får ju vara musslor (hjärtmusslor om man hittar dem) som kokas hastigt i vin (skyn får sen reduceras kraftigt) och som sen serveras med linguine och lite vitlök och chili som frästs i olja. Klockrent till det är en vit bordeux; favorit just nu är Château Coucheroy 2005.
En bärdessert får också följa med sommaren; antingen i form av crêpes fyllda med frukt och bär (och lite lite honung), eller frukt och bär med en mascarponekräm. Enkelt, gott och färgglatt! Väl kyld moscato d'asti i ett champagneglas tar desserten till oanade höjder.


Har du några tips till de som funderar på att börja cykla eller är i början av sin cykelkarriär?
- Vad jag har att säga till folk som vill börja cykla? Go for it! Nämn en annan sport som har så mycket stil som cykligen. Som tillåter dig att dricka en dubbel espresso så fort du cyklar förbi ett café*. Som tillfredsställer till och med de värsta prylbehov. Som erbjuder trevliga pratstunder även under pågående hårda träningspass. Som tar dig till fantastiska platser när du vill, vart du vill.


* C-C mått är nog bekant för de flesta inom konstruktion som centrum till centrummått, men inom cykligen så är café till café ett bra riktmärke på hur bör cykla. C-C Solde-Koppi motsvarar 75 km och två koppar kaffe, C-C Möllans-Aldo-Solde motsvarar 82 km och tre koppar kaffe samt en glass.


Tack för din medverkan Thomas, vi diggar dig stenhårt.

Veckans låt med Tractor Pullers Världsmästarlaget

Jag står i skuld till Team Solde då Dan Pedal och Johan Carbonram har hjälpt mig att bli en bättre kaffenörd. Som en första avbetalning kommer här en Veckans låt med Tractor Pullers, det var ett tag sedan så det är på tiden. Året var 1995 (tror jag) och jag, Körv, Niclas `Klubben Cyklisten´ Ekström och Thomas `CK Ringen´ Bengtsson skulle på träningsläger i Costa Del Sol längst jävla ner i Spanien. Jag hade aldrig träffat Thomas innan när vi möttes på flygplatsen, vi började småsnacka och kom in på musik. Jag nämnde nog att jag gillade Hard Core och rock av den elakare sorten, då sa han plötsligt på sin fina skånska -Lauyysna pau di haäiir! [Lyssna på det här]. Han räckte över sin kassetfreestyle, jag tog på mig lurarna och tryckte på PLAY. Det började smygande och jag tänkte, fan va segt, men sen BOOM! Låten blev lägrets soundtrack och vi spelade den aphögt på Körvs 24-kanalare innan träningarna för att få igång cylindrarna. Faktum är att jag plockar fram den än idag när så behövs, det kan vara när jag visualiserar Grande Final eller skall på ett knivigt leverantörsmöte. Här kommer den mina damer och herrar det närmsta jag kommit att uppskatta Hip Hop; sången Anger med Downsetsorkester.



Full Pull från Greven

Resultat etapp 12


onsdag 4 augusti 2010

tisdag 3 augusti 2010

Espressobiker...

säljer sin hoj! Bara affektionsvärdet borde rimligtvis vara 18 papp.

söndag 1 augusti 2010

resultat etapp 11


Mejl från Ola


Mer info här.